De herfst op de kaart met paddenstoelen en truffels!

8 oktober 2019

Rond 23 september j.l. is de astronomische herfst begonnen. Dat betekent dat de dagen korter worden en de bladeren aan de bomen weer verkleuren. In de herfst verandert ook het aanbod groenten en fruit. Eén van die bijzondere seizoensgroenten zijn de paddenstoelen en truffels.

Paddenstoelen

De herfst zet je echt op de kaart met ons assortiment wilde paddenstoelen, van Cantharellen tot de Trompet zwart. De paddenstoelen worden met de hand geplukt uit verschillende loof en naaldbossen. Hierdoor zijn we altijd afhankelijk wat de natuur ons aanbiedt. De paddenstoelen zijn op verschillende manieren toe te passen, van stoofgerechten tot een tarte tatin.

 Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Truffels

Je kunt de truffel vergelijken met een aardappel, vanwege de grillige vorm. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en vormen! Je herkent een rijpe truffel aan de stevige structuur en intense geur. De truffel is puur natuur en groeit zonder dat er mensen aan te pas komen. Het is een onderaardse paddenstoel, een zwam en behoort tot de Tuberfamilie.

3 redenen om paddenstoelen op de kaart te zetten

#1 Favoriet van het seizoen
#2 Veelzijdig in iedere keuken
#3 Perfecte vleesvervanger

Lees snel meer!

Op onze paddenstoelen- en truffelpagina vind je recepten, onze paddenstoelenwijzer en meer achtergrondinformatie.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement