De avocado in de spotlights

14 april 2020

Ontbijt, lunch, diner of tussendoor. De avocado past werkelijk overal bij. Deze smakelijke vrucht is op veel verschillende manieren te bereiden en ook nog eens heel gezond. Wij zijn er gek op!

De wereld over om jaarrond te oogsten

De avocado groeit aan de avocadoboom. Deze boom kan wel 20 meter hoog worden. De bomen worden echter altijd gesnoeid tot 2,5 tot 5 meter hoog. Zo is het makkelijker om de avocado’s te oogsten. Onze leveranciers volgen de seizoenen van verschillende landen over de hele wereld om jaarrond de heerlijkste avocado’s te kunnen leveren.

Ready to eat

Leverancier Nature’s Pride levert ook eetrijpe avocado’s. Deze avocado’s zijn te herkennen aan een opvallende EAT ME sticker met een rode RIJP pijl er op. Dit betekent dat ze ‘ready to eat’ zijn. De EAT ME avocado’s worden twee weken later dan gebruikelijk geplukt. Hierdoor heeft de smaak zich verder kunnen ontwikkelen aan de boom. Daarnaast zorgen een rijpingsprogramma en strenge kwaliteitscontroles door de rijpmeesters er voor dat de EAT ME avocado’s altijd perfect eetrijp worden geleverd .Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Hoe bewaar je een avocado het beste?

In de winkel worden avocado’s buiten de koeling bewaard tussen de 16°C tot 20°C. Is de avocado al eetrijp? Bewaar hem dan in de koeling. Onrijpe avocado’s kun je beter naast ander fruit leggen, zoals een appel of een banaan. Zo rijpt hij namelijk sneller.

Eindeloos variëren

Avocado op een broodje, als guacamole of in een smoothie. Dat kennen de meeste mensen wel. Maar ook wel eens gedacht aan een Poké Bowl, avocadodressing of avocadosoep? En denk ook eens aan het dessert: een heerlijke romige chocolademousse of moorkopjes met avocadomousse bijvoorbeeld. Verrassend en verfrissend, deze veelzijdige smaakmaker!

Laat je inspireren!

We hebben een aantal recepten met avocado voor je op een rijtje gezet, want met avocado kun je alle kanten op:

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement