Dadels: een enorme energieboost!

14 mei 2019

Tijdens iftar en suhoor, eetmomenten tijdens de ramadan, worden er veel dadels gegeten. Niet vreemd, want de dadel geeft een enorme energieboost en het vochttekort wordt aangevuld. Met de dadels van Yogi & Yousef zit je goed. Ze zijn 100% natuurlijk; geen conserveringsmiddelen, chemische behandelingen of toegevoegde suikers.

Wij inspireren je graag met verschillende recepten met dadels van Yogi & Yousef. Voor degenen die meedoen aan de ramadan, maar natuurlijk óók voor degenen die gewoon van de dadel willen genieten!

De lekkerste dadels van Yogi & Yousef

Middenin de Arabische woestijn groeien de Yogi & Yousef dadels in een vruchtbare oase. De bodem is hier heel voedingsrijk en daarom zitten de dadels van Yoig & Yousef vol vitaminen, vezels en maar liefst 10 essentiële mineralen!

De dadels van Yogi & Yousef zijn:

  • 100% natuurlijk
  • Zachte structuur
  • Met de hand geplukt
  • Zoete karamelsmaak
  • Duurzame teelt

Hoe het zit met die duurzame teelt? Yogi & Yousef werken aan het verduurzamen van de dadelteelt in Saudi Arabië. Dit doen ze onder andere door waterverspilling tegen te gaan. Ook wordt de hele oogst gebruikt. Zelfs de minst mooie dadels hebben waarde; bijvoorbeeld om dadelpasta en siroop van te maken. Een deel van de dadels wordt in Nederland verpakt door medewerkers van een sociale werkplaats.

Bestel Yogi & Yousef dadels via Sligro >

De dadel tijdens de ramadan

Vorige week is de ramadan begonnen. Moslims mogen tijdens de ramadan van zonsopgang tot zonsondergang onder andere niet eten of drinken. Dit omdat ze ervan overtuigd zijn dat deze religieuze plicht goed is voor zowel lichaam als geest. Door het vasten worden onder meer de darmkanalen grondig gereinigd. Ook aandacht voor spiritualiteit is tijdens de ramadan erg belangrijk!

Genieten van dadels

Dankzij de zoete karamelsmaak heerlijk om zo te eten. Ook lekker om te verwerken in mueslibars, taarten en smoothies. Door de zoete smaak en zachte structuur zijn ze geschikt als vervangende zoetmaker voor geraffineerde suikers. Wij inspireren je graag met verschillende recepten met dadels. Voor degenen die meedoen aan de ramadan, maar óók voor degenen die gewoon van de dadel willen genieten!Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Bliss balls

Als je fan bent van de dadel, dan kun je dit vegan nagerecht niet negeren! De ongepitte dadels doe je met havermout, cacaopoeder, pinda’s, pindakaas en water in de keukenmachine en draai je tot een stevige massa. Bekijk snel het recept om te ontdekken hoe je hier uiteindelijk heerlijke Bliss balls van rolt!
Bekijk het recept >

Veggie borrelplank met onder andere dadels

De veggie borrelplank is een feestje om te serveren. Op deze plank kun je allerlei groenten en fruit kwijt. Ook dadels! De zoete smaak is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld komkommer, paprika, bietjes, honing en hazelnoten.
Zo stel je de veggie borrelplank samen >

Vegan banana shake

De vegan banana shake ziet er prachtig uit. En is nog lekker ook! In deze shake verwerk je amandelmelk (of havermelk of sojamelk), bananen, kokosmelk en 4 gedroogde dadels.
Bekijk het recept >

Wil je nog meer inspiratie voor gerechten met dadels? Op de website van Yogi & Yousef vind je nog veel meer recepten.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement