Collega’s testen SPAR maaltijdpakket

8 augustus 2018

“De samenwerking was goed. We gingen vanaf het begin onze eigen weg, maar werkten wel aan hetzelfde gezamenlijke doel: een lekkere maaltijd.”

Hilbrand Stoffers (Expeditie) en Mathijs Helder (Grootorder) testen tijdens het Diner voor 2 één van de nieuwe samengestelde maaltijdpakketten: frisse couscoussalade. Dit complete pakket is ontwikkeld door Smeding voor SPAR. Hiermee maak je voor 2 personen een verse maaltijd vol groenten.

Kennen jullie elkaar?

Mathijs: “We zijn beide inwerkbuddies, daarom kennen we elkaar een beetje. Samenwerken doen we niet veel, omdat we op verschillende afdelingen werken.”

Wat vind je belangrijk aan samenwerken?

Hilbrand: “Door samenwerken kun je een nóg beter resultaat behalen. Je zult wel goed moeten communiceren. Houd elkaar op de hoogte en help elkaar waar nodig.”

Wat verwacht je van deze maaltijd?

Mathijs:“Couscous is niet het eerste product dat ik zou kiezen om te bereiden. Maar wat nieuws proberen, daar sta ik wel voor open. Ik laat me graag verrassen!”Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Wat verwacht je van het bereiden van de maaltijd samen met je collega?

Hilbrand:“Ik heb absoluut geen verwachting. Toen ik werd gevraagd mee te doen, dacht ik ook: we zien het wel!”

Koken met collega’s

Hilbrand en Mathijs beginnen met het lezen van de bereidingswijze. Je ziet dat beide mannen geen ervaring hebben met inductie, want het duurt even voordat ze deze aan de praat hebben. Daarna worden alle ingrediënten gewassen, geschild en gesneden: zoete aardappel, winterpeen, puntpaprika, komkommer en ui. Met de inductie op de hoogste stand gaan de groenten in een grote pan. Ook de couscous gaat op de goed verwarmde inductieplaat. Al snel is de couscous klaar. Mathijs gooit er nog maar wat extra water bij. Misschien niet de allerbeste zet, zo blijkt later… Beetje bij beetje wordt, op advies van Hilbrand, alles samengevoegd in een grote kom.

Aan tafel

Al na de eerste hap geeft Mathijs aan dat hij meer van de Hollandse kost is. Hij vraagt om een flinke scheut fresh lemonade. Hap twee en drie worden al beter. Hilbrand vindt het een smaakvol gerecht.

Wat vond je van de samenwerking?

Hilbrand:“De samenwerking was goed. We gingen vanaf het begin onze eigen weg, maar werkten wel aan hetzelfde gezamenlijke doel: een lekkere maaltijd.”

Wat vond je van het gerecht?

Mathijs: “De combinatie van producten is prima. De couscous mag wat droger in het vervolg, maar dat ligt vooral aan de hoeveelheid water en de kooktijd die wij hanteerden. Ik beveel dit pakket zeker aan.”

Welk cijfer geven jullie dit gerecht?

“Een dikke 7,5!”

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement