Coeur de Boeuf: een tomaat om verliefd op te worden

21 april 2021

Nog even en dan gaat het tomatenseizoen weer van start! Tomaten zijn bijna een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Van cherrytomaatjes tot San Marzona tomaten en van Kumato tomaten tot Pomodori tomaten. Maar vandaag zetten wij de Coeur de Boeuf in het zonnetje!

Coeur de Boeuf: een bijzondere tomaat

De Coeur de Boeuf tomaat heeft een bijzonder uiterlijk en een bijzondere smaak. Deze geribbelde tomaat rijpt van binnen uit naar buiten. De tomaat is wat groen van kleur, maar wel rijp én smaakvol. De groene buitenkant en rode kleur van binnen zorgen voor een verrassende uitstraling in (vegetarische) gerechten. De vrij grote tomaten zijn stevig, vol van smaak en hebben een matig sapgehalte. Dit maakt de Coeur de Boeuf tomaat ideaal om te grillen, en dus ook perfect als vleesvervanger. Daarnaast heeft de tomaat een heerlijke smaak voor soep. Ook is deze tomaat heel geschikt en decoratief voor salades.

Mijnboer teler Nico Duijvesteijn

Mijnboer teler Nico Duijvesteijn teelt de Coeuf de Boeuf tomaat. Hij zag de Coeuf de Boeuf 10 jaar geleden in Italië en vond dat direct een erg mooie (en heerlijke) tomaat! “Je zag Italianen met de passie van tomaat. Ik vond dat zo onwijs mooi, dat ik de tomaat meegenomen heb naar Nederland. Als je hem al ziet hangen, dan word je er al een beetje verliefd op”, zegt Nico.

“Als je hem al ziet hangen, dan word je er al een beetje verliefd op!”Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Benieuwd waarom Nico tomaten is gaan telen en hoe het er bij deze teler aan toe gaat? In de onderstaande video vertelt hij je er alles over!

Aan de slag met Coeur de Boeuf tomaten

Met Coeur de Boeuf tomaten maak je de lekkerste gerechten. Hieronder vind je enkele recepten.

Recept: gegrilde Coeur de Boeuf met kruidenolie op de BBQ
Het zonnetje laat zich al vaak zien en de temperaturen lopen op. Tijd voor een barbecue! Alleen vlees op de barbecue? Welnee! Verse groenten van de barbecue zijn extra lekker. Met dit gegrilde Coeur de Boeuf met kruidenolie recept serveer jij jouw gasten snel en gemakkelijk een heerlijk bijgerecht. Bekijk het recept >

Recept: Coeur de Boeuf soep
Maak heerlijke tomatensoep met deze bijzondere tomaat! Bekijk het recept >

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement