De lekkerste citrusvruchten van Bollo

20 november 2018

Het is weer tijd voor de lekkerste citrusvruchten! En die vind je in de heuvels van het Spaanse Valencia, want voor topkwaliteit citrusfruit moet je in Spanje zijn. Het familiebedrijf Bollo beschikt over een schat aan ervaring in het telen, oogsten en verwerken van citroenen, sinaasappels en mandarijnen. En wist je dat je met citrusvruchten heerlijke gerechten op tafel zet?

Over familiebedrijf Bollo

Bollo verkiest kwaliteit boven kwantiteit. Daarom gebruikt Bollo zo weinig mogelijk chemische stoffen voor de bestrijding van ongedierte en onkruid. Het familiebedrijf kiest liever voor natuurlijke hulpmiddelen. Voorbeeld: om insectenplagen te bestrijden worden bijvoorbeeld andere insecten ingezet.

Oogst
Van september tot maart vindt ge oogst plaats in Valencia, Spanje. Iedere boom levert 50 tot 60 kilo fruit. De oogst van het citrusfruit is een proces dat veel tijd en aandacht vergt. Zo worden de vruchten worden in fases van de bomen gehaald. De oogst begint onderaan de heuvel en eindigt bovenaan. Dit komt doordat de temperatuur op de helling lager ligt. De vruchten zijn daar dus later rijp.

Alleen de vruchten die echt rijp zijn, worden geoogst
Alleen de vruchten die echt rijp zijn, worden geoogst. De medewerkers van Bollo gaan meerdere keren op verschillende momenten langs dezelfde boom. Dit kost veel tijd, maar hierdoor selecteert het familiebedrijf bij de oogst al de vruchten die optimaal van smaak zijn. De details worden zeker niet vergeten. zo worden de vruchten bijvoorbeeld niet geplukt, maar afgeknipt. Hierdoor blijft er een stukje steel aan de vrucht en hierdoor droogt de vrucht minder snel uit.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Koken met citrusvruchten

Met citrusfruit maak je heerlijke gerechtjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van schuimpjes met sinaasappel en rozemarijn? Mandarijnen kun je prima voor ijs of een soufflé gebruiken en ook de citroen is populair.

Inspiratie nodig voor gerechten met citrusvruchten? Wij helpen je op weg met enkele recepten!

Tips:

  • Verwerk de citroenschillen in je gerechten. Daar zitten veel voedingsstoffen in (en ze hebben veel smaak).
  • Rol citrusvruchten met de palm van je hand over je werktafel. Dan komt er tijdens het persen meer sap uit.

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement