Recept: Cannelloni met wintergroenten en kruidenroomkaas

15 november 2017
Cannelloni van wintergroenten met roomkaas

Dit gerecht is een vegetarische variant van de traditionele Italiaanse cannelloni. Met dit recept zet je de mooiste wintergroenten in de spotlight! De zelfgemaakte bieslooksaus maakt het gerecht helemaal af. Dit recept is bedoeld voor 4 personen.

Dit heb je nodig voor de cannelloni

  • 100 gr oesterzwammen
  • 100 gr shiitake
  • 100 gr gele peen (lange repen van 1×1 cm)
  • 100 gr pastinaak (lange repen van 1×1 cm)
  • 100 gr pompoen (lange repen van 1×1 cm)
  • 2 gr rozemarijn, fijngehakt
  • 2 gr tijm, fijngehakt
  • Lasagnebladen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Dit heb je nodig voor de kruidenroomkaas

  • 40 gr bieslook
  • 500 gr kruidenroomkaas
  • 1 l koksrooms
  • 100 ml witte wijn
  • 200 gr sjalotten, in blokjes gesneden

Zo maak je de cannelloni

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rooster de repen van gele peen, pastinaak en pompoen met olijfolie in de oven totdat ze beetgaar zijn.
  3. Bak de hele oesterzwammen en shiitake aan.
  4. Blancheer de lasagnebladen in kokend water en leg ze op plastic folie.
  5. Stapel alle groenten hierop en rol ze strak in.
  6. Leg de cannelloni een uur in de koeling om te laten opstijven.
  7. Snij plakken van de cannelloni en verwarm deze plakken gedurende 10 minuten in de oven. Dit doe je ook op 180 graden.

Zo maak je de kruidenroomkaas

  1. Breng de koksroom, witte wijn en gesneden sjalotten aan de kook.
  2. Voeg de kruidenroomkaas toe en laat het oplossen in het warme mengsel.
  3. Laat het 5 minuten rustig staan en voeg tot slot de verse bieslook toe.

Serveer de cannelloni samen met de kruidenroomkaas. Met dit gerecht zul je je gasten verrassen!