Filmsterren van Brownies&downieS op bezoek

19 mei 2017

Lights, Camera, Action! Maandag 8 mei kwamen Wies en Anne-Marijke van Brownies&downieS Alkmaar naar Friesland. Achtervolgd door een cameraploeg werden er tomaten geplukt in kwekerij It Wiid, het distributiecentrum van Smeding bewonderd en flammkuchen gebakken. Zo brengt Brownies&downieS de reis van teler tot bord in beeld.

Brownies&downieS in beeld

Bij Brownies&downieS werken bijzondere mensen. Ze hebben een verstandelijke beperking en daardoor een afstand tot de arbeidsmarkt. De 42 zaken van Brownies&downieS vind je door heel Nederland. Zij werken allemaal met verse groenten en fruit van Smeding.

De bijzondere medewerkers van Brownies&downieS zijn een goede reden om één van hun lunchcafés te bezoeken. Maar naast het bijzondere personeel, is het eten ook buiten gewoon lekker. Om dit in kaart te brengen, reist Brownies&downieS met een cameraploeg af naar de leveranciers achter de producten die ze serveren. De reis van teler tot bord wordt in video weergegeven.

Tomaten plukken bij Kwekerij It Wiid

De opnames gingen van start in kwekerij It Wiid in Wier. Hier worden op een duurzame manier tomaten geteeld voor Smeding.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Wies en Anne-Marijke werden omgetoverd tot echte tomatentelers. Uitgedost in een werkoutfit en met een haarnetje gingen ze aan de slag. Eerst de tomaten beoordelen op kwaliteit, vervolgens plukken en daarna verpakken. In no time hadden ze genoeg geplukt om flammkuchen te kunnen bereiden, en vertrok het duo naar Smeding.

Rondleiding & koken bij Smeding

Eenmaal bij Smeding aangekomen werden de witte jassen en haarnetjes ingeruild voor dikke warme jassen. Betoverd door de grootte en drukte van het distributiecentrum liepen Wies en Anne-Marijke rond. Na de rondleiding en een lunch ging het duo de vers geplukte tomaatjes verwerken in flammkuchen. Die werden daarna smakelijk opgegeten.

Video in première

Na de opnames werden de kanjers uitgezwaaid en vertrokken ze weer naar de Brownies&downieS vestiging in Alkmaar. Het was een leerzame, speciale en vooral vrolijke dag.

De video van Brownies&downieS bij Smeding bekijk je hier.