BroccoCress: eersteklas superfood

17 maart 2020

BroccoCress is een cress met een milde broccolismaak en vindt zijn oorsprong in Zuid-Europa. Tegenwoordig teelt Koppert Cress deze smaakmakers in het Westland. Ondanks dat er vele verschillende cressen op de markt zijn, is de BroccoCress misschien wel één van de meest gezonde. Ideaal voor een tijd waarin gezonde voeding centraal staat door het zogenaamde COVID-19 virus.

Waarom zo gezond?

Dit kiemplantje is zo gezond omdat het een een enorme hoeveelheid mineralen en vitamines bevat, maar ook een grote hoeveelheid sulforaphane (een stof die enzymen en antioxidanten in immuuncellen activeert). In de huidige coronacrisis die ons land kent een product dat preventief te werk gaat.

Smaak

De smaak van de BroccoCress is volgens velen een milde broccolismaak, maar fijnproevers herkennen hier ook een radijsachtige smaak in. Over het algemeen zijn er een vijftal smaken die worden genoemd: zoet, zuur, zout, bitter en umami (hartig). In veel verschillende keukens zijn deze smaken toe te passen. Zowel Afrikaans, Aziatisch, Italiaans, maar ook gewoon de Hollandse keuken.

Varianten

Net als de verscheidene keukens, is de BroccoCress ook goed te mixen met een enorme hoeveelheid producten. Denk maar eens aan kaas, vis, fruit, groenten, wild, paddenstoelen en nog veel meer. Probeer het zelf en ervaar de unieke smaak van deze cress.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement