Blog: Egon op truffeljacht in Italië

6 maart 2018
Egon Verstraeten truffelreis Italië

Egon Verstraeten is accountmanager én culinair adviseur bij Smeding Groenten en Fruit. Hij is verantwoordelijk voor een groot aantal klanten in de Regio Noord-Holland en Texel. Maar Egon gaat af en toe ook de grens over. Zo is hij afgereisd naar het mooie pittoreske Italië waar hij op truffeljacht ging. Egon legt uit waarom deze truffels zo speciaal zijn.

Op Truffeljacht in Italië, hoe zag deze reis eruit?

‘Met een groot aantal horeca ondernemers zijn we afgereisd naar Umbrië het hart waar de truffels groeien in Italië. Een mooi en prachtig land. Hier zijn we opzoek gegaan naar truffels voor een truffel veiling. We hebben prachtige truffels gevonden. Ik had ze wel allemaal mee naar huis willen nemen.’

Wat maakt de truffel zo speciaal?

‘Voornamelijk de geur en smaak. De truffel kenmerkt zich door het hebben van een aardse geur. Dit maakt het een goede component voor veel gerechten.’Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Hoe komt de truffel het best tot zijn recht?

‘De truffel is goed te combineren in voorgerechten en hoofdgerechten. De truffel, die bekend staat om zijn smaak en geur, komt het best tot zijn recht, als je hem op het laatste moment raspt of schaaft.’

Eet je zelf ook truffels en hoe eet je deze het liefst?

‘Ik ben een groot liefhebber van truffels omdat je deze op veel verschillende manieren kunt eten en toepassen in gerechten. Zelf gebruik ik de truffel door pasta’s en door de risotto. Wat ook lekker is, is een mooi stukje gestoofd vlees met truffels.’

Eigen favoriet?

‘Mijn favoriet is dan toch wel een gepocheerd eitje met aardappelschuim met geschaafde truffel.’

Smeding Groenten & Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement