Het aspergeseizoen is weer begonnen!

18 maart 2019

De lente staat voor de deur en dat betekent: asperges! De eerste asperges van de volle grond zijn weer gestoken bij onze teler Will Teeuwen. Ze zijn weer volop verkrijgbaar in de Sligro vestigingen! Naast het feit dat asperges gewoon héél erg lekker zijn, kennen asperges meer voordelen. Met asperges kun je namelijk alle kanten op de in keuken, voor ieder moment van de dag. En ook als je niet veel tijd hebt, zijn er tijdsbesparende oplossingen met Sous-Vide asperges. Kortom: meer marge met asperges!

Eerst eens kennis maken met de teler…

Will Teeuwen is één van onze Mijnboer telers, die er voor zorgt dat jouw gasten ieder jaar weer van de lekkerste asperges kunnen genieten (en jijzelf natuurlijk ook!). De familie Teeuwen teelt al drie generaties lang de lekkerste asperges. Will Teeuwen heeft het hele proces in eigen hand: van zaadje tot de oogst van het prachtige witte goud. De perfecte Limburgse zandgronden dragen mede bij aan de kwaliteit van de asperges. Asperges zijn maar een paar maand per jaar verkrijgbaar, en dat maakt de asperges zo speciaal. Het is een echte Nederlandse seizoensgroente die sterk in opmars is.

Haal meer uit asperges

Hoe haal je het meeste uit het aspergeseizoen? Door je creativiteit de vrije loop te laten en samen te brainstormen over de allerbeste aspergecombinaties. Onderscheid je dit voorjaar door asperges op de (menu)kaart te zetten. Verras met inspirerende gerechten zoals een goulash van asperges of een dessert met bijvoorbeeld asperge toppers. Asperges zijn echte seizoensgroenten; de tijdelijke verkrijgbaarheid van de witte asperges zorgt voor een bijna magisch gevoel. Bij Sligro vind je alleen de meest verse Hollandse asperges, uit Noord- en Midden-Limburg en Noord-Brabant. Vanaf het land tot in de Sligro vestigingen zijn de asperges optimaal geconditioneerd. Dat voel, zie en proef je!

No waste
Asperges zijn een echte no waste groente, want de hele asperge is bruikbaar. Schillen, uiteinden en kookvocht zijn de perfecte basis voor soepen en sauzen. Snijd dus zo min mogelijk weg: alleen de achterkant. En als je delen wegsnijdt, gebruik ze dan in andere gerechten. Zo zijn de achterkanten een goede basis voor soep of saus. Terwijl je het kookvocht in een dessert kunt gebruiken. Dunne of kromme delen? Snijd ze in stukken en bereid ze in een wokgerecht of salade.

Wist je dat je bij Sligro ook geschilde asperges kunt krijgen, waarbij de schillen apart worden bij geleverd? Erg handig!Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Recepten

Wil jij asperges op de kaart zetten, maar heb je nog wat inspiratie nodig? Wij helpen je graag op weg en inspireren je met verschillende aspergerecepten.

Verschillende asperges

Asperges zijn een prachtig seizoensproduct: gezond en, zoals je weet, een echte no waste groente. En er zijn verschillende soorten, waardoor je veel kanten op kunt. Heel veelzijdig!

Witte AA asperges
Witte AA asperges zijn de allerbeste asperges van Limburgse bodem in de maatsortering 20 tot 28 millimeter. Al drie generaties lang teelt de familie Teeuwen uit Helden vol passie en liefde asperges. Als een asperge 22 centimeter lang is en een mooi gesloten kop heeft, wordt de asperge met de hand gestoken.

Geschilde asperges: kies voor gemak
Bespaar tijd in de keuken met geschilde witte asperges. Deze asperges worden geschild door onze teler Teboza. Bij de kistjes worden de schillen meegeleverd. Ideaal voor soepen en sauzen. Geschilde asperges zijn verkrijgbaar in de grotere Sligro vestigingen.

Asperge toppers
Asperge toppers zijn jonge asperges met een nog fijnere en zachtere smaak dan de volgroeide asperges. Ze worden met de hand geselecteerd en zijn tussen de 8 en 12 mm breed. De lengte van deze toppers is ongeveer 10 cm. Jonge aspergetips zijn zo mals dat je ze niet hoeft te schillen. Rauw ook lekker!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement