Altijd truffeltijd

28 mei 2019
Truffel

De truffel is een echte delicatesse. Met truffels geef je je gerechten een exclusieve smaak mee, en dat hoeft niet duur te zijn. Voor elk seizoen én budget is er namelijk een passende truffel te vinden.

De truffel is voor elk seizoen

Het mooie van truffels: je kunt ze in bijna elk seizoen serveren en geen truffel is hetzelfde. ’s Winters serveer je de zwarte wintertruffel, die wat meer uitgesproken is van smaak dan de herfsttruffel. Terwijl de zwarte zomertruffel vergeleken met de zwarte wintertruffel iets voordeliger en milder qua smaak is.

Hallo zomer, hallo zomertruffel!

De zomer komt er aan… dat betekent ook: hallo zomertruffel! Deze truffel mag worden gezocht van 1 mei tot 1 september. Juli is de topmaand van de zomertruffel; dit merk je door de geur van bos en mos die rijkelijk aanwezig is. Dankzij de zomertruffel kunnen we vrijwel het hele jaar genieten van de heerlijke smaak van truffel. De smaak van de zomertruffel lijkt op de wintertruffel, maar is iets subtieler. Perfect dus om een subtiele truffelsmaak aan je (zomerse) gerechten mee te geven!
Bestel de zomertruffel, zak 250 gram >Bestel de zomertruffel, zak 100 gram >Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Recepten

Laat je het hele jaar door inspireren door de truffelvangers in Italië en maak je gerechten exclusief met een vleugje truffel. Heerlijk in bijvoorbeeld sauzen en risotto’s.

Zeven zomertips voor de zomertruffel

  • Schaaf truffel over een pasta- of risottogerecht.
  • Schaaf over kabeljauw of een mooie forel.
  • Verwerk truffel in een saus.
  • Leuk salades op met kleine brokjes truffel.
  • Voeg truffel toe aan eigengemaakte paté voor een pittigere smaak.
  • Geef je roerei meer smaak met wat schaafsel van de truffel.
  • Stop schaafsel onder het vel van te bereiden gevogelte en braad mee.

Let op: wat je ook bereidt met truffel, zorg dat de smaak niet overheerst. Als je niet goed genoeg bekend bent met de smaak, probeer het dan eerst eens uit met een kleine hoeveelheid.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement