5x groenten op je gourmetstel

1 december 2020

Gourmet is een echte decemberklassieker. Gezellig met familie rond de tafel en ter plekke heerlijke gerechten bereiden. Even is iedereen een kok. Wij inspireren je graag met verschillende groenten voor op de gourmetplaat!

1. Mini, mini, mini…

Denk je aan gourmet, dan denk je aan kleine gerechtjes in kleine pannetjes. En laten we nou net allerlei mini groenten hebben…! Ideaal voor jouw met familie. Van mini courgette en mini oesterzwammen tot mini shiitake en babymais. Of ga je toch liever voor mini gemengde bospeen of mini venkel?

2. Groentespiesjes

Maak zelf groentespiesjes met champignons, courgette, mais of paprika. Eigenlijk kun je er elke groente wel aan prikken! En het ziet er nog kleurrijk uit ook…

3. Paprika

Wil jij jouw gasten verrassen? Leg ze eens op de grill en laat de huid zwart blakeren. Na het grillen trek je deze zwarte huid eraf. Met wat olijfolie en zout erop krijg je paprika met een heerlijke zoete en rokerige smaak.

4. Witlof

Wel eens gedacht aan witlof tijdens het gourmetten? Stronkjes witlof zijn dan heerlijk én makkelijk! Breng de Sous-Vide witlof van FRSH Matters op smaak met je favoriete kruiden. Grill in een paar minuten rondom tot je mooie donkerbruine grillstrepen ziet.

5. Courgette

Met courgette kun je alle kanten op: courgetterolletjes, courgettefrietjes of courgettepizza’s. Ga je voor de courgetterolletjes? Snijd een courgette in lange dunne stroken en rol er een blokje feta in (of iets anders lekkers) en voilà, je hebt een heerlijk gerechtje.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement