Kool

Kolen staan met name bekend als wintergroente, maar dat is al lang niet meer het enige moment waarop kool in het seizoen is. Er is een enorme variatie aan koolsoorten waardoor je er alle kanten mee op kunt. Bij kolen denk je al snel aan de kleur groen, maar er bestaan tegenwoordig ook rode, gele en zelfs paarse kolen. Op deze pagina vind je alles over de verschillende soorten, hoe ze smaken en wat je er allemaal mee kunt! Ook lees je het verhaal van Daan Muileboom, een bijzondere teler van deze veelzijdige groente.

Caloriearme groente

Gezonde levensstijl is voor steeds meer mensen de standaard. Kool is een groente die deze wens goed vervult. Er zitten bijvoorbeeld veel voedingsvezels in kool. Voedingsvezels bevorderen de stoelgang, het maakt de kans op hart- en vaatziekten kleiner en het stimuleert het behoud van een evenwichtig en gezond gewicht. Daarnaast zitten kolen boordevol vitamine C, misschien wel één van de belangrijkste vitamines voor het lichaam.

5 redenen om te…. koken met kool

  • Gezond en veelzijdig
  • Meerdere seizoenen smaakvol
  • Op talrijke wijzes te bereiden
  • Duurzaam geteeld
  • Kleurrijk
Daan Muileboom

Daan Muileboom

Daan Muileboom is één van de telers van kool. Vanuit Noord-Holland houdt hij zich al 6 jaar dagelijks bezig met de duurzame teelt van deze prachtige gewassen.

Springroll van Coolwrap

Recepten

Laat je inspireren door onze recepten. Op basis van de verschillende seizoenen lichten we een aantal recepten uit. Zo kun je jaarrond genieten van kool.

Cabbage varieties: Red Cabbage, Cauliflower, Broccoli, Savoy, Romanesco, Pointed - or Sweetheart Cabbage, Chinese Cabbage and White Cabbage

Koolsoorten

Er zijn verschillende soorten, kleuren en maten. Ontdek welke koolsoorten er zijn, hoe je ze bereidt en de unieke eigenschappen per koolsoort. De smaak is zeer kenmerkend.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement