Stuffed potatoes: traditionele aardappels in een nieuw jasje!

2 april 2019

Steek de traditionele aardappel eens in een nieuw jasje. Serveer een Hollandse aardappel of (paarse) zoete aardappel gepoft en gevuld met een hartige vulling. Bijvoorbeeld met asperges en garnalen of met bacon en cheddar. Tover jouw aardappel om in een erg smakelijk gerecht.

Makkelijk, gezond en gewoon erg lekker! Zelf ervaren? Laat je overtuigen tijdens ‘Proef de lente’ op 5 & 6 april bij Sligro. Bij de Smeding afdeling kun je deze heerlijke gerechten proeven en beleven. Zien we je daar?

Proeven tijdens ‘Proef de lente’ op 5 & 6 april
Deze twee dagen komt ons lente inspiratiemagazine tot leven en inspireren wij je met bijzondere producten, recepten en advies op maat.
Lees meer >

 

Gevulde paarse zoete aardappel met pulled kipsaté

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 15 min. | + 45-60 min. poffen

IngrediëntenSchrijf je nu in voor alle updates van Smeding

  • 4 paarse zoete aardappels (middelgroot)
  • olijfolie
  • 300 g Meesterschap
  • pulled kipsaté & bacon
  • 75 g taugé
  • 100 g atjar
  • 2 el gebakken uitjes
  • 4 takjes koriander
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg 4×2 vellen aluminiumfolie naast elkaar op de werkbank, leg er de zoete aardappel op en prik deze op verschillende plekken in met een vork. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper.
  3. Pak helemaal in met de aluminiumfolie en leg op een rooster in de voorverwarmde oven.
  4. Pof de aardappels ongeveer een uur, ze moeten volledig gaar zijn. Controleer dit met een scherp mesje.
  5. Warm ondertussen de pulled kipsaté op in een steelpannetje.
  6. Haal de zoete aardappels uit de folie, snijd aan de bovenkant open en haal het kruim los, zodat er een opening ontstaat.
  7. Vul met de kipsaté, verdeel er de taugé over en garneer met de atjar, gebakken uitjes en topjes koriander.

Krielaardappels met witte asperges, garnaal & kwartelei

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 25 min. + 45 min. poffen

Ingrediënten

  • 12 grote krielaardappels met schil
  • 12 witte asperges AA
  • 2 dl kookroom
  • 8 takjes bieslook + garnering
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 12 kwarteleieren
  • 5 cl azijn
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Pak de krielaardappels in met aluminiumfolie en leg ze op een rooster in de oven.
  3. Pof ze 45 min.
  4. Schil de asperges grondig, snijd er de onderkant af en kook ze 3 min. in gezouten water. Laat afkoelen in het kookvocht.
  5. Breng kookroom aan de kook, kruid met zout en peper en laat stevig reduceren.
  6. Snijd de asperges schuin in stukken en voeg toe aan de room.
  7. Snijd bieslook en voeg dit met de garnalen toe aan de asperges. Kruid met zout en peper.
  8. Breng in een pannetje 3 dl water tegen het kookpunt en schenk de azijn in een bekken.
  9. Breek de kwarteleitjes in de kom met azijn en laat minimaal 10 min. staan.
  10. Giet ineens bij het kokende water, draai het vuur lager en laat 90 sec. pocheren. Schep uit het water, dep droog en kruid met peper en zout.
  11. Neem de aardappels uit de oven en snijd ze open.
  12. Vul met de romige asperges en garnalen.
  13. Leg er een gepocheerd kwarteleitje op en garneer met bieslook.

Gevulde hasselback potatoes met bacon, tomaat, bosui en cheddar

Wil je nog meer recepten voor stuffed potatoes? Het recept voor de gevulde hasselback potatoes met bacon, tomaat, bosui en cheddar vind je op de website van Sligro.

Bekijk het recept >

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement