Pasen: pak uit met asperges!

16 april 2019

Pasen vier je natuurlijk met asperges! Voor de lekkerste paasgroente hoef je niet ver te zoeken; ze groeien vlak bij huis. Heb jij ook zo naar deze lentedelicatesse uitgekeken? Pasen is hét moment om er helemaal mee uit te pakken! En wij helpen je daarbij.

De perfecte lentegroente

De lentegroente met de meeste liefhebbers is toch wel de witte asperge. Door de tijdelijke verkrijgbaarheid kijken liefhebbers jaarlijks uit naar deze lentedelicatesse. En die liefhebbers, dat zijn er een hoop! Nederlanders eten jaarlijks maar liefst 800 gram asperges per persoon. Asperges hebben een zachte subtiele smaak, die je in alle gangen verwerkt. Je laat er met gemak tal van kooktechnieken op los. Handig: de schillen, uiteinden en het kookvocht zijn de perfecte basis voor je sauzen en soepen. Daardoor zijn asperges ook nog eens een echte no waste groente!

Maak kennis met teler Will Teeuwen

Mijnboer teler Will Teeuwen van Teboza teelt asperges op duurzame wijze, vol passie en liefde. Teler Teboza heeft het hele proces in eigen hand: van zaadje tot de oogst van het prachtige witte goud. De perfecte Limburgse zandgronden zijn kenmerkend voor de hoge kwaliteit asperges. Lees meer over teler Will Teeuwen uit Helden >

Pasen: asperges in de hoofdrol

Pasen is hét moment om helemaal uit te pakken met asperges. Wij inspireren je graag met verschillende recepten!

Paasontbijt: goedemorgen met asperges
De klassieke combi van asperges met ei is de ultieme start van de dag. Een snel ontbijt met knapperig spek, gepocheerd ei en geroosterde asperges op toast. Of wat denk je van een muffin met gekonfijte asperges bij het ontbijt? Een gezond begin van je paasdag.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Paaslunch/brunch
In kleinere hoeveelheden kun je asperges ook prima in lunchgerechten verwerken. Als lunch serveer je een lichte salade met asperges, paksoi en kwartel. Of kies voor een luxe tosti met dik gesneden brood, geroosterde asperges en verschillende soorten kaas. Maar er zijn meer mogelijkheden, zoals aspergesoep met gebakken eitje en brood:

Paasvoorgerecht

Paasdiner
Tijdens het paasdiner kun je pas écht uitpakken met asperges. Wat dacht je van de onderstaande (inspiratie)recepten?

Paasdessert
Ook fruit en asperges gaan hand in hand! Serveer gegrilde asperges met peer of frisse sinaasappel. Of doe inspiratie op met één van de onderstaande recepten.

Benieuwd wat onze culinair adviseur Carlo van Essen je graag over asperges vertelt (en zijn lievelingsrecept met asperges deelt)? Lees zijn blog terug >

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement