Flower power op je bord

9 april 2019

Met eetbare bloemen krijg je echt dat vrolijke voorjaarsgevoel. Je creëert er met gemak de mooiste gerechten mee; bijna te mooi om op te eten! Iedere bloem heeft een eigen geur en smaak, waardoor het perfect is als garnering én een unieke smaakmaker.  Creëer een lentegevoel op ’t bord met de mooiste eetbare bloemen.

Te mooi om op te eten

Waarom je eetbare bloemen in je gerechten moet verwerken? Je verrast je gasten met eetbare bloemen van de seizoenen. Eetbare bloemen zijn een lust voor het oog, waardoor je echt iets bijzonders op tafel zet. En: je voegt in een handomdraai extra kleur, geur en smaak toe.

Dushi® Button

De Dushi® Button is een bloem met een zoete smaak, met wat mint en parfum. Heerlijk op ijs! Met één bolletje Dushi® Button verras je jouw gast al met een ware smaakverrassing. Tip: de bloem is door de zoete smaak een goede tegenhanger in bittere gerechten.  De Dushi® Button is ook verrassend lekker in koffie! Verstop het bloemetje in een dessert met tinten van koffie en je gasten zullen versteld staan. Goed om te weten: het bloemetje is niet geschikt om te concentreren en kan daardoor dus niet als vervanger van suiker worden gebruikt.

Floregano®

De Floregano® heeft een geur en smaak die doet denken aan het Middellandse Zeegebied. De smaak en geur heeft wat weg van oregano en is daardoor lekker in combinatie met paprika, tomaat en courgette. Ook lekker bij oriëntale en lamsgerechten.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Eetbare anjer

De eetbare Anjer heeft een heerlijke, subtiele geuren heeft een kruidige en kruidnagelachtige smaak. Tip: gebruik de hele Anjer of de losse bloemblaadjes in drankjes en salades, maar ook als bijzondere garnering van finger food, desserts en taarten.

Naast de Dushi® Button, de Floregano® en de eetbare anjes zijn er natuurlijk nog veel meer eetbare bloemen!
Bekijk het huidige assortiment bij Sligro >

Tips

  • Bloemen gebruik je net als kruiden; met kleine hoeveelheden tegelijk.
  • Gebruik de hele bloem of ga voor de losse bloemblaadjes.
  • Combineer eetbare bloemen met voorjaarsgroenten zoals radijsjes, asperges en verse doperwten.
  • Met eetbare bloemen voeg je snel en eenvoudig extra kleur toe aan allerlei gerechten: van desserts, taarten & macarons tot Finger Food op toast, in spring rolls of op geitenkaas bolletjes. Maar ze maken je salades, pasta’s, pizza’s en sushi ook extra kleurrijk! En heb je er al eens aan gedacht om de bloemen als extra toevoeging in dranken en ijsblokjes toe te voegen?

Ter inspiratie: recepten met eetbare bloemen

Bij deze gerechten geven de mooiste eetbare bloemen dat extra lentegevoel! Bekijk de recepten en ontdek wat voor boost eetbare bloemen je gerecht kunnen geven.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement