Koolen Champignons is een echt familiebedrijf. Naast vader Leo werken zijn zoons Teun en Koen Koolen ook actief in het bedrijf. Smaakvolle en duurzame paddenstoelen zijn het resultaat van een kweekproces dat puur natuur verloopt.

Moderne kwekerij
Koolen Champignons is de enige Noord-Hollandse champignonkwekerij: een unieke combinatie van een champignon- en akkerbouwbedrijf. De kwekerij is Planetproof gecertificeerd en de meest moderne kwekerij van Europa.

Natuurlijke voedingsbodem
Champignonteelt is van nature al duurzaam. Ze gebruiken bijna alleen restmaterialen uit andere sectoren:

  • Stro, een bijproduct van de graanteelt
  • Gips afkomstig uit de productie van kunstmest
  • Paarden- en kippenmest van boerderijen

Puur natuur
Omdat de champignontelers hygiënisch en geordend werken, is er tijdens de groei geen bestrijdingsmiddel nodig. Dat houdt de paddenstoelen vrij van schadelijke stoffen, maar ook de compost waarop ze groeien. Het resultaat is dat je alleen de pure smaak van paddenstoelen proeft.

Duurzaamheid
Ook is er bij Koolen Champignons veel aandacht voor het gebruik van:

  • Groene stroom
  • Recyclen van afvalwater
  • Milieuvriendelijke verpakkingen

Innovatief oogstsysteem
Elke dag worden de grootste champignons geoogst. Zo krijgen de kleinere ruimte om verder te groeien. Het plukken gebeurt met de hand. Zo worden de champignons onbeschadigd en zonder restjes aarde van hun bedjes gehaald.

De plukkers sorteren de champignons meteen op kwaliteit, gewicht en grootte. Om de kwaliteit en de versheid van de champignons te garanderen, worden ze direct na de pluk verpakt en op een koele plaats bewaard.

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement