Herfstassortiment

Ieder seizoen kent zijn eigen unieke groenten en fruit, maar misschien heeft het herfstseizoen wel de mooiste producten. Veel producten van Hollandse bodem, unieke smaken en kleuren. Wat dacht je van de verschillende pompoensoorten, kolen en bieten. Op deze pagina vind je de meest populaire productgroepen! Kies jij al voor het seizoen?

Smeding_rode_gele_witte_oer_bieten

Bieten

Bieten zijn knolgewassen die al sinds jaar en dag worden geteeld. Bijzondere groenten met een mooie smaken en unieke kleuren. De rode biet is al jaren populair, maar ook de witte, gele, chioggia en oer biet worden steeds populairder!

peen

Winterpeen

Winterpenen zijn vlezige wortelen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren; oranje, geel, wit en paars! De smaak is met elkaar te vergelijken, alleen de paarse peen is sappiger en zoeter van smaak.

Cabbage varieties: Red Cabbage, Cauliflower, Broccoli, Savoy, Romanesco, Pointed - or Sweetheart Cabbage, Chinese Cabbage and White Cabbage

Kolen >

Kolen staan met name bekend als wintergroente, maar het seizoen is nu al volop bezig. Er is een enorme variatie aan koolsoorten waardoor je er alle kanten mee op kunt. Er bestaan tegenwoordig ook rode, gele en zelfs paarse kolen.

aardappel

Aardappelen >

Aardappel is een zeer populair voedingsgewas. In Europa komt aardappel op de eerste plaats van meest gegeten producten. Tegenwoordig is een aardappel niet alleen onderdeel van de avondmaaltijd, maar ook als tussendoortje of vervanger van andere producten.

paddenstoel

Paddenstoelen >

De herfst zet je pas écht op de kaart met ons assortiment paddenstoelen en truffels. Naast de welbekende kastanje-champignons en oesterzwammen hebben we een ruim assortiment met wilde- en gecultiveerde paddenstoelen, afkomstig uit diverse landen.

MVF-0735-150-Delcorf

Hardfruit >

De nazomer/herfst staat traditioneel bol van het Nederlandse hardfruit: appels en peren. Van een bijzondere Delcorf appel tot de populaire Elstar appel en Conference peer. Stoof ook eens de Gieser Wildeman peer of de Dijkmans zoete appel. Favoriet van het seizoen.

pompoen

Pompoenen >

Als je aan de herfst denkt, dan denk je aan pompoenen. Ze zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Iedere pompoensoort heeft zijn eigen unieke smaak, structuur en toepassing. Probeer eens de bijzondere Giraumon of de verrassende spaghetti pompoen.

radijs

Radijzen

Radijzen zijn de pittige, iets rondere, wortels van een plant. Naast de rond-ovale rode radijs bestaan er nog vele andere soorten. Bijvoorbeeld de ‘meat’ varianten; green, red, pink en blue. Deze radijzen zijn groot van formaat en kleurrijk van binnen.

Westlandse-druif-Smeding

Druiven

Er zijn twee soorten druiven; tafel- en wijndruiven. Tafeldruiven zijn de druiven die wij eten. Ze zijn er in witte, rode en blauwe kleuren, én met of zonder pit. Een ideaal tussendoortje of verwerkt in een salade/smoothie.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement