Gefermenteerde groenten

Gefermenteerde groenten zijn weer helemaal terug! En dat is niet gek, want door fermentatie blijven textuur, kleur en vooral smaak behouden. Gefermenteerde groenten zijn beter verteerbaar en dragen bij aan een gezonde darmflora. Ze zitten boordevol vitaminen!

6 redenen om gefermenteerde groenten op de kaart te zetten

  • Kleurrijke en gezonde toevoeging aan het gerecht
  • Behoud van smaak, kleur en structuur
  • Puur, zonder toevoegingen
  • Boordevol vitaminen
  • Je bespaart tijd in de keuken; je kunt de groenten direct gebruiken!
  • Duurzaam; de groenten zijn van biologische oorsprong

Met Organic Kraut speel je in op deze foodtrend

Met de gefermenteerde groenten van Organic Kraut by Kramer speel je in op deze foodtrend. De productlijn bestaat uit 3 unieke smaken en kan op vele manieren worden toegepast. De gefermenteerde groenten zijn klaar om direct gebruikt te worden. Wel zo makkelijk!

Chili & Onion

Met ui en rode peper.

Ginger & Beetroot

Met rode biet en verse gember.

Garlic & Basil

Knoflook, groene paprika, basilicum.

Recepten met gefermenteerde groenten

Puur, zonder toevoegingen

Door verse groenten en kruiden met witte kool mee te laten fermenteren, ontstaat er een unieke smaak en kleur. Hierbij is alleen gebruik gemaakt van echte ingrediënten: biologische verse groenten en kruiden zonder toevoegingen of E-nummers.

Ideale topping

Door de unieke smaken zijn deze gefermenteerde groenten van Organic Kraut dé ideale topping voor je broodje, hamburger, wrap, salade of pizza. Als bijgerecht? Tuurlijk! Dat kan ook, aangezien de groenten op zichzelf al fantastisch van smaak zijn. De natuurlijke kleuren brengen je bord tot lever en maken je gedekte tafel af.

Wat is fermenteren precies?

Fermenteren is eigenlijk toveren met eten! Je zet natuurlijke bacteriën in om voedsel te bereiden en langer te bewaren. Wist je dat we dagelijks allerlei gefermenteerde producten gebruiken? Denk aan zuurkool, kaas, yoghurt en bier. Sommige groenten krijgen een lekkere smaak wanneer je ze een week/paar weken laat staan. Zoals bij kimchi, een Koreaans gerecht dat uit gefermenteerde kool en groenten bestaat.

Waarom zijn gefermenteerde groenten gezond?

In het fermentatieproces ontstaat een divers spectrum aan levende bacteriën. Deze levende bacteriën dragen bij aan een gezonde darmflora. Dit is de basis voor een goede gezondheid. De gefermenteerde groenten zitten boordevol vitamine C, vezels en bevat vitamine B12.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement