Transport per koeltrein voor Smeding

20 mei 2019

Afgelopen zaterdag heeft het eerste transport per koeltrein plaatsgevonden voor Smeding Groenten en Fruit. Smeding gaat iedere week een container met citrusfruit laden voor transport op de koeltrein van Spanje naar Nederland. Het transport met de gekoelde trein vindt sinds begin mei onder de naam Coolrail plaats tussen Spanje en Nederland en richt zich op verse groenten en fruit uit Spanje.

Het transport naar Nederland via de nieuwe rechtstreekse treinverbinding tussen Valencia en Rotterdam is even snel als wegtransport, maar realiseert naar verwachting een reductie in CO2-emissie van minimaal 70%. Door de treinverbinding zijn zo’n 12.000 ritten minder met vrachtwagens nodig. Spanje is voor Noordwest-Europa de grootste handelspartner voor de import van verse groenten en fruit.

Met haar duurzaamheidsambities draagt Smeding graag bij aan dit mooie initiatief ter verduurzaming van het vervoer. ‘In navolging op de pilot, waar we 2,5 jaar geleden aan hebben deelgenomen, zijn we erg blij met dit duurzame initiatief. Met als belangrijkste doel het verduurzamen van het vervoer door het terugbrengen van de CO2 uitstoot en daarnaast ook een reductie van de kosten’, aldus inkoopdirecteur Paul Kingma.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement