Even snel een boterham naar binnen werken is niet meer van deze tijd. Men ontbijt steeds gezonder en neemt steeds meer tijd om te ontbijten, en dat mag best buiten de deur zijn. Ook zie je steeds meer groenten en fruit terug in de nieuwe ontbijtjes. Met groenten en fruit pak je meer marge, vooral met de producten uit het seizoen. Ontdek op deze pagina de mogelijkheden voor het nieuwe ontbijten!

Salades

Salades alleen als lunch- of bijgerecht? Niet meer. Steeds meer mensen kiezen voor een salade als ontbijt. Een stevig ontbijt met weinig calorieën. Een salade als ontbijt wordt daarom vaak gekozen bij het afvallen. Zorg wel voor de juiste hoeveelheden en afwisseling tussen producten uit de schijf van vijf.

Inspiratie salades ontbijt

Warme groenten

Groentes zijn op verschillende wijzes te bereiden; koken, wokken, grillen en stomen. Alle bereidingswijzes zijn zelfs in een ontbijt toe te passen. Wat dacht je van geroosterde asperges met een gepocheerd ei op een toast? Maar ook een omelet met gewokte of gekookte groenten is een stevig en gezond ontbijt. Zorg wel voor de juiste verhouding tussen groenten en zuivelproducten. 

Inspiratie warme groenten ontbijt

Chia-yoghurt

Door chiazaad te combineren met yoghurt ontstaat er een soort pudding, die heerlijk combineert met fruit. Leef je uit qua presentatie en topping. Tip: serveer jouw ontbijt in een potje. Easy peasy voor jou maar ook voor je gast! Gebruik een kokosnoot of ananas ook eens als kom voor een nog mooiere presentatie.

Inspiratie chia-yoghurt ontbijt

Smoothies

Een smoothie wordt vaak gezien als tussendoortje, maar kan ook goed als ontbijt. Vaak worden smoothies met enkel fruit en zuivelproducten gemaakt, maar met groenten zijn ze nóg voedzamer. Bladgroenten zijn ideaal voor smoothies, denk bijvoorbeeld aan broccoli, spinazie of groene kool. Smoothies kunnen ook jaarrond, houd daarbij wel rekening met de seizoenen.

Inspiratie smoothies

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement