Handperen

Conference

conference peer

De Conference handpeer is herkenbaar door z’n lange nek en de typisch groengele kleur met bruine spikkels. Het is een heerlijk zoete, sappige handpeer met een klein klokhuis.

Migo

migo

Zoet en fris, dat is typisch de Migo peer! Dit nieuwe perenras is net zo makkelijk om te eten als een appel: natuurlijk sappig zonder te knoeien. Ook de vorm, kleur en heldergroene schil is uniek. Een lang houdbare peer.

Doyenné du Comice

doyenne

De Doyenné du Comice is vrij groot, breed en onregelmatig van vorm met een korte steel. Het vruchtvlees is roomwit. Het is een heerlijk zoete en super sappige handpeer met een volle aromatische smaak.

Sweet Sensation

sweet sensation

Een nieuw perenras met een bijzondere rode blos en uitzonderlijk zoete smaak. Een stevige en sappige peer, dat niet druipt bij het eten. De ideale handpeer.

Stoofperen

Saint Remy

Karmozijn

Het roze gemarmerd vruchtvlees geeft de stoofpeer een bijzonder uiterlijk. De enige stoofpeer die ook rauw ‘als appel’ gegeten wordt. De smaak is licht zuur. Ideaal: de peer is al na 15 minuten gaar!

Gieser Wildeman

gieser wilderman

De meest geteelde stoofpeer van ons land. De Gieser Wildeman is klein van stuk en bruingeel van kleur. Het is een voortreffelijke zoete stoofpeer. Tijdens het koken kleurt de peer mooi rood.

Kweekpeer

Kweeperen

Je kunt de kweepeer niet rauw eten; daar is het vruchtvlees te hard voor. Door het hoge pectinegehalte kun je de peer wel uitstekend verwerken tot een stevige jam of gelei. Of kook de peer in ongeveer 2 uur tijd goed gaar.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement