Appels en peren van Nederlandse bodem

De nazomer staat traditioneel bol van het Nederlandse hardfruit seizoen: appels en peren. Het seizoen begint in augustus met de Delcorf appel, een romige appel die maar kort in het seizoen is. Daarna volgen in september de Elstar appel en de Conference handpeer. Maar er zijn veel meer soorten. Ontdek de verschillende soorten appels en peren. Lees hoe ze worden geteeld, hoe ze smaken en wat je er allemaal mee kunt!

appels

Appels

Hollandse appels worden nu volop geoogst! Geniet van de frisse Delcorf, de stevige Goudreinet of de sappige Elstar. Naast deze drie bestaan er nog veel meer soorten.

peren

Peren

Peren zijn verwant aan appels. Peren zijn te verdelen in twee groepen: handperen en stoofperen. Benieuwd naar de verschillende soorten? Klik dan door!

15534radicchiopeerwalnootgoed

Recepten

Appels en peren zijn ideaal om mee te koken. Zowel voor zoete als hartige gerechten. Van desserts en gebak tot aan hoofdgerechten. Ontdek de lekkerste recepten!

delcorf_68

Teelt

Onze appels en peren worden door verschillende telers geteeld. Één van deze telers is Djuke van der Maat. Deze boerin teelt bijzondere rassen appels op duurzame wijze.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement