Aardappelen

De aardappelplant (Solanum tuberosum) legt ondergronds een energievoorraad aan in de vorm van zetmeel. Het zetmeel wordt in de vorm van knollen opgeslagen, die eveneens aardappelen worden genoemd. De knollen worden gevormd aan ondergrondse stengels. De aardappel is vanuit Zuid-Amerika naar Europa gebracht door Spaanse ontdekkingsreizigers.

Ontwikkelingsprocessen

Voor twee derde van de wereldbevolking zijn aardappelen het belangrijkste voedingsmiddel. De laatste jaren is er dan ook veel geïnvesteerd in nieuwe ontwikkelingsprocessen voor deze productgroep. Voorheen moest je aardappelen nog schillen, tegenwoordig zijn ze geschild en (deels) voorgegaard verkrijgbaar. Voor welke wereldse invloed of bereidingswijze je ook kiest, in ons assortiment vind je altijd de perfecte aardappel.

Soorten

Er bestaan drie aardappelsoorten: vastkokend, bloemig en extra bloemig.

Vastkokende aardappelen hebben een fijne, stevige structuur waardoor deze tijdens het koken niet uit elkaar vallen. Vastkokende aardappelen kun je goed verwerken in salades!

De bloemige aardappelsoorten zijn kruimig, wat betekent dat ze uiteen vallen als je ze kookt. Deze aardappel kun je koken, bakken, pureren én frituren.

Ook de extra bloemige aardappelsoort valt uiteen als je hem kookt. Met deze aardappelen maak je de lekkerste puree, soep of soufflé.

De aardappel kent verrassend veel soorten en nóg meer toepassingsmogelijkheden.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement