Recept: tomaten tarte tatin met mini pruimtomaten

15 juni 2017
Tomaten tarte tatin

De miniversie van de Pomodori tomaat is lekker zoet en kruidig van smaak. Heerlijk als gezond tussendoortje, bij de borrel of in een salade Caprese met mozzarella en basilicum. Ook fantastisch om te verwerken in deze tomaten tarte tatin!

Tomaten tarte tatin is warm en koud lekker. Als lunchgerecht met een frisse salade of als hapje bij de borrel. Voor nog meer kleur varieer je met verschillende soorten tomaten.

Dit heb je nodig

  • 200 gr mini pruimtomaten
  • 1 plak bladerdeeg, met een doorsnede van 24 cm
  • 1 el honing
  • 1 el verse tijm, fijngesneden
  • peper & zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Halveer de tomaatjes in de lengte en meng ze met de honing, tijm, peper en zout.
  3. Leg de tomaatjes op een bakvorm bekleed met bakpapier.
  4. Leg over de tomaatjes een plak bladerdeeg die is ingeprikt met een korstprikker.
  5. Bak de tarte tatin ongeveer 12 minuten in de oven tot de bovenkant krokant is.
  6. Laat de tarte tatin afkoelen en draai hem om op een snijplank.
  7. Giet het overtollige vocht af en laat de tarte tatin even drogen zodat het bladerdeeg krokant blijft.

175928 – Mini pruimtomaten